top of page

A történet 1989 végén kezdődött, ekkor alakult meg a zenekar. A felállás a következő volt:

 

Schäfer Ferenc - ének
Vincze Péter - gitár
Paveszka Zsolt - basszusgitár
Nagy Kornél - dob

 

Az amatőr zenészek nagy odaadással írták, szerezték dalaikat. Később Nagy Kornél helyére Richnowszky Emánuel érkezett. Az 1993-as Ki Mit Tud?-on Újvilág című dalukkal az országos előválogatóig jutottak.
Még ebben az évben megérkezett az első demo, Porszem vagy! címmel.

Ezen az anyagon már egy lényegesen keményebb és kidolgozottabb zene hallható, köszönhetően a sok próbának és a koncerteknek. Nehéz idők voltak ezek a zenekar számára, a munkát tagcserék nehezítették. 

1993 végén a csapat egy újabb mérföldkőhöz érkezett. A zenekar úgy érezte, hogy szükség van egy második gitárra is, hogy a hangzás vastagabb és súlyosabb legyen. Paveszka Zsolt révén ekkor került az együttesbe Macher Zoltán. Az akkori felállás:

 

Schäfer Ferenc - ének
Vincze Péter - gitár
Macher Zoltán - gitár
Paveszka Zsolt - basszusgitár
Richnowszky Emánuel - dob

 

Már-már úgy tűnt, hogy végre kialakult egy megbízható és tartós felállás, mikor is 1994 augusztus 28.-án egy mosonmagyaróvári koncert előtt egy sajnálatos zenekari vita következménye folytán Schäfer Ferenc kilépett a csapatból. Pár nap múlva Paveszka Zsolt is úgy döntött, hogy már nem tudja ellátni maximálisan zenekari teendőit. A basszusgitáros utódja Polgár Péter lett, aki új lendületet hozott a csapatnak. Az énekesi posztot, a gitár mellett Macher Zoltán vette át. Ettől a naptól számíthatjuk a STORY együttes legsikeresebb és legstabilabb felállását.

 

Macher Zoltán - gitár, ének
Vincze Péter - gitár
Polgár Péter - basszusgitár
Richnowszky Emánuel - dob

 

Innentől kezdve felpörögtek az események, mert a csapat intenzív dalírásba és koncertezésbe kezdett, melynek első kézzel fogható eredménye,  a már stúdióban felvett ...Megtiporva demo lett.

Ezt az anyagot Szombathelyen az LMS stúdióban rögzítették. Ez az anyag még szerzői kiadásban látta meg a napvilágot, de így is sok zenehallgatóhoz eljutott. A nagyon pozitív visszhangoknak következményeként jelent meg 1998-ban a következő demo Humanophobia címmel.

Ekkorra már egy teljesen kiforrott stílussal és mondanivalóval rendelkezett a zenekar. Kialakult egy megbízható közönségbázis is, akiknek a zenekar nagyon sokat köszönhet. Időközben rengeteg segítője lett a csapatnak és egy jól sikerült fellépés után, az éppen akkor induló Nephilim kiadó leszerződtette a bandát. Végre megjelenhetett a várva várt első album, mely a Kontroll címet kapta.

A kiadó jóvoltából olyan zenekarokkal turnézhattak a srácok, mint a Pokolgép, vagy a Tankcsapda. Ebben az időszakban volt olyan hét, hogy három koncertet is kellett adniuk. Többször bejárták az országot, eljutottak Szlovákia egyes területeire is. Nagyon sok zenekarral sikerült baráti kapcsolatba kerülni, mely mind a mai napig tart. A rengeteg koncertnek köszönhetően országosan is ismert lett a zenekar. 2000-ben rögzítették Killennium című albumukat hazánk egyik legszínvonalasabb stúdiójában, a HSB-ben, Scheer "Max" Viktor (referencia: Tankcsapda, Ektomorf, Moby Dick ...) vezetésével. Ez az album hangzásában, kiállásában is versenyre kelhetett a külföldi albumokkal.

Sajnos a heavy metal zenekaroknak nem kedvező időszak a STORY-t sem kímélte. Egyre kevesebb néző volt a koncerteken és a zenekar bár mindig a maximumot igyekezett nyújtani, úgy döntött, hogy befejezi a történetet. Az utolsó koncertre 2002 október 11.-én került sor, ahol méltóképpen elbúcsúztak a rajongóktól. 2006 február 11.-én egy felkérésnek köszönhetően összeálltak egy kis örömzenélésre, amelynek a közönség is szemmel láthatóan örült. Itt az a klasszikus felállás játszott, amelyik ismertté tette a STORY nevet, vagyis:

 

Macher Zoltán - gitár, ének
Vincze Péter - gitár
Polgár Péter - basszusgitár
Richnowszky Emánuel - dob

 

Napjainkban azonban a történet újraíródni látszik, mert a fiúk a mai napig sem tudták elfelejteni a koncertek hangulatát, a közös zenélés örömét, ezért 2014-ben úgy döntottek, hogy folytatják az elkezdett utat. Időközben a zenekar régi basszusgitárosa Polgár Péter, más zenei irányban folytatta zenei pályafutását, ami nem illett a STORY világába, illetve az áthághatatlan földrajzi távolság miatt kilépett a zenekarból. Ezzel egy időben egy új gitáros lépett a bandába ifj. Macher Zoli személyében, aki  mindössze 15 évesen új lendületet hozott a zenekarba! Így alakult ki a jelenlegi felállás:

 

Macher Zoltán - basszusgitár, ének
Vincze Péter - gitár
ifj. Macher Zoltán - gitár, vokál
Richnowszky Emánuel - dob

 

2017-ben végre megérkezett az új album In Aeternum címmel, ami nagyon jó kritikákat kapott a hazai online sajtóban! A dalok felvételében hatalmas segítséget nyújtott egy régi barát, Matula Csaba, a borító kivitelezésében pedig Farkas Gyuri, aki már sokadszorra alkot olyan képet és dizájnt a zenekarnak, ami bárhol megállná a helyét a nagyvilágban! Az új album dalai hangvételében, hangzásában bátran odatehető az előző albumok mellé!

 

És a STORY folytatódik :-)

bottom of page